Bilgisayar ya da cep telefonunuzu yoğun kullandığınız durumlarda ne gibi rahatsızlıklar hissettiğiniz

Bilgisayar ya da cep telefonunuzu yoğun kullandığınız durumlarda ne gibi rahatsızlıklar hissettiğiniz
Bilgisayar ya da cep telefonunuzu yoğun kullandığınız durumlarda ne gibi rahatsızlıklar hissettiğinizi kısaca açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fiziksel (göz problemleri, aşırı kilo alma ya da kilo verme, uyku problemleri gibi), psikolojik (stres, kaygı, öfke gibi) ve sosyal (aile ve arkadaşlar ile ilişkiler) sorunlar yaşama gibi olumsuz etkilerini hissediyorum.

Tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar nedeniyle çocuklarda boyun ve bel rahatsızlıkları başta olmak üzere çok sayıda rahatsızlığın ciddi biçimde artış gösterdiği belirtiliyor.

Bu aletler, yoğun biçimde kullanım nedeniyle gelişme çağındaki çocukların omurgalarında ciddi hasara yol açıyor.

Uzmanlara göre, dünya çapında genç kuşakları bekleyen en önemli tehlikelerin başında, boyun fıtığı ve kamburluk geliyor.

Boyun, sırt, bilek ve göz ağrısı gibi hastalıklar, en fazla 5 - 9 yaş arası çocuklarda görülüyor. Uzmanlara göre en iyi tedavi, çocukların tablet ve akıllı telefon kullanımına sınırlama getirilmesi.

Hollanda'da son yıllarda 8 - 18 yaş aralığındaki çocuklarda sırt ve boyun şikayetleri yüzde 40 oranında arttı.

Hollandalı uzmanlara göre, çocuklarda tablet ve akıllı telefon kullanımına bağlı rahatsızlıklar "alarm" düzeyinde.

Uzmanlara göre, WhatsApp kullanımı ve kısa mesaj yazımı da çocuklarda boyun ve parmak şikayetlerinin artmasına neden oluyor.

Yapılan araştırmalara göre, Danimarka'da boyun fıtığı sorunu nedeniyle fizyoterapiste giden 10 - 14 yaş arasındaki çocukların sayısı, 2008 yılına göre iki kat arttı.

Danimarka'da, uzun süreli tablet ve telefon kullanımı yüzünden giderek daha fazla çocuk boyun sorunu yaşıyor. 5 - 9 yaş arasındaki çocuklarda bu sorun daha yüksek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.