Bilim dalı nedir, bilim dallarına örnekler nelerdir

Bilim dalı nedir, bilim dallarına örnekler nelerdir
Bilim dalı ne demektir, bilim dalı nedir bilim dallarına örnekler konusunda sizlere bilgi vermek amacıyla bu yazıyı sizlere hazırladık.

Bilim; yeryüzünün herhangi bir olgusunu ya da başka bir konuyu ele alarak deney ve gözlem yöntemlerini kullanarak evrensel ve düzenli bilgi topluluğu oluşturan bir çalışmadır.

Bilim dallarına örnekler;

Yer bilimleri; yer yüzünün jeomorfolojik ve fiziki özelliklerini inceler ve bu konuda deneyler, gözlemler yapabilir.

Toplum bilimi; Toplumu, insanın toplum içindeki tutum ve davranışlarını konu edinir.

Bilim dallarının görevleri ve özellikleri

Bilim sosyal bilimler ve fen bilimleri olarak ikiye ayrılır. Bunun bilim dallarının görevleri ve özellikleri kendi içinde farklılık gösterir. Her bilim dalının araştırma alanı ve sorunu farklıdır.

Sosyal bilim dalları;

Antropoloji, antropoloji insan bilimi olarak adlandırılan antropoloji insanın gelişimini ve değişimini inceleyen bir bilim dalıdır.
Arkeoloji, kısaca kazı bilimi olarak geçen arkeoloji yazı olmayan dönemlerdeki kaynaklara ulaşabilmek için kullanılan bir bilim dalıdır. Tarih öncesi çağların aydınlatılmasında en önemli bilimdir.
Astronomi, yörünge ve yörünge dışında gerçekleşen yıldız, gezegen, kuyruklu yıldız gibi galaksi unsurlarının gözlenebilmesi için ortaya çıkan bilim dalıdır.
Coğrafya, yer bilimi olarak kabul edilen coğrafya bilimi yer içerisinde var olan birçok şeyi inceleyen bilim dalıdır.

Etnoloji, kültür anlamına gelen etnoloji kültürü inceleyen bir bilim dalıdır.
Felsefe, düşünce bilim olarak kabul edilen felsefenin tarihi en eski olan bilim dallarından biridir.
Hukuk, insanın uyması gereken kuralların tümüne hukuk adı verilir. Hukuk toplum içinde insanların davranışlarına yön veren bir özelliğe sahiptir.
İktisat, diğer adıyla ekonomi iktisat üreticilerin ve tüketicilerin çıkarlarını maksimum seviyeye çıkarmak ile görevlidir ve bunu araştıran bir yapıya sahiptir.
Jeoloji, yer bilimi olarak adlandırılan jeoloji yer kabuğu ve bunun üzerindeki hayvan ve bitkilerin yaratılışına bile görüştük olsunlar alacak bir bilim dalıdır.

Fen Bilimleri;

Kimya, kimya atomların element ya da bileşiklerin yapısını özelliklerini dönüşümleri açığa çıkaran enerji inceleyen bilimdir.
Matematik, türlerin biçimlerinin, değişimlerini inceleyen bilim dalıdır.
Biyoloji, hayvan ve bitkileri inceleyen bilim dalıdır.
Fizik, maddeyi, maddenin hareket ve kuvvetini, değişimini inceleyen bilim dalıdır.

32
301
31
31
31
31
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.