Bilim insanları günümüzden yüzyıllar önce yaşayan canlılar hakkındaki bilgilere nasıl ulaşabilmektedir

Bilim insanları günümüzden yüzyıllar önce yaşayan canlılar hakkındaki bilgilere nasıl ulaşabilmektedir
Bilim insanları günümüzden yüzyıllar önce yaşayan canlılar hakkındaki bilgilere nasıl ulaşabilmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilim insanları arkeoloji bilimi sayesinde yüzyıllar öncesinde yaşayan canlıların kalıntılarına ulaşabiliyoruz. Arkeologlar topraklardan bilgi alarak kemiklere ve kalıntılara ulaşıyorlar.

Arkeoloji, arkeolojik yöntemlerle ortaya çıkarılmış kültürleri, sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji gibi birçok bilim dalından yararlanarak araştıran ve inceleyen bilim dalıdır. Türkçeye yanlış bir şekilde "kazıbilim" olarak çevrilmiş olsa da kazı, arkeolojik araştırma yöntemlerinden sadece bir tanesidir. Arkeoloji asıl olarak insanlığın kültürel geçmişini, kültürlerin değişimini ve birbirleriyle ilişkilerini inceler.

Arkeolog, insanlık tarihi ve tarih öncesi hakkında bilgi toplamak için eski uygarlıkların geride bıraktığı mimari yapı, eşya, kemik vb kalıntıları inceler. Aletler, mağara resimleri, bina kalıntıları.., kazılarla gün ışığına çıkaran, inceleyen, değerlendiren ve koruyan kişidir.

1351
1015
901
112
112
104
465
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.