Bilimsel anlamda geçmişte doğru kabul edilen ancak bugün yanlış olarak görülen

Bilimsel anlamda geçmişte doğru kabul edilen ancak bugün yanlış olarak görülen
Bilimsel anlamda geçmişte doğru kabul edilen ancak bugün yanlış olarak görülen bilimsel bilgilere örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ay'ın karanlık yüzü aslında karanlık değildir. Dünya'nın etrafında dönme süresi ile kendi etrafında dönme süresi eşit olduğu için biz sadece aynı yüzünü görüyoruz, her zaman. Fakat oda Dünya gibi kendi etrafında döndüğü için normal derecede Güneş ışığı görüyor. Hatta bu yüzden hilal, yarım ay, dolunay gibi kavramlar var. Diğer bir deyişle "Ay'ın karanlık yüzü" normal derece ışık alıyor.

  • Atom bölünmez,
  • Dünyanın düz olması, 
  • Güneşin dünya etrafında dönmesi, 
  • Pluton’un güneş sisteminde bir gezegen olması,
  • Maddenin 3 hali değil 4 hali vardır: Katı, Sıvı, Gaz ve Plazma
  • Göbeklitepe’nin bulunması ile İnsanlık tarihinde daha basit olarak tanımlanan Neolitik dönemin yeniden yazılmasına neden olmuştur.
  •  Dünyamızın merkezindeki bileşenler eriyik halde olmalarının aksine, demir ve nikel bileşenlerinden oluşan yoğun bir bölümdür.
  • En sıcak gezegen, Güneş'e en yakın olmasıyla Merkür sanılırken, sonrasında yapılan bilimsel araştırmalara gösterdi ki, bu gezegen aslında Venüs'tü. Venüs gezegeninin ortalama yüzey sıcaklığı 462 °C olarak ölçülmüştür.

Dünyanın merkezi katıdır ve sıcak değildir. İlkokuldan beri bize öğretilen bir şey: Dünyanın merkezi çok sıcaktır ve oraya ulaşmamız imkansızdır. Doğrusu ise; Dünya'nın çekirdeği yanmıyor. Ayrıca sıvıda değil. Dünya'nın merkezi devasa miktarda katı halde nikel ve demirden oluşuyor.

31
109
35
3
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.