Bilimsel gelişmeler insanların hayatını kolaylaştırır mı

Bilimsel gelişmeler insanların hayatını kolaylaştırır mı
Bilimsel gelişmeler insanların hayatını kolaylaştırır mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilimsel gelişmeler insan hayatını kolaylaştırır. Bilim, insanların hayatını kolaylaştırmaktadır. Bilim, insan aklının ve mantığının rehberi olarak bireysel sorumlulukların ve toplumsal farkındalıkların oluşması için gerekli görülen bir araç olarak ortaya çıkmaktadır. Bilimsel gelişmeler, teknik araştırmalar ve çalışmalar da beraberinde getirdiğinden bilim ve teknoloji ayrılmayan iki parça gibidir.

Bilimsel gelişmeler insanlar hayatını kolaylaştırmaktadır. Buna örnek olarak telefonun bulunması iletişimi kolaylaştıran ve mesafe ve mekan kavramını ortadan kaldıran bir icat olmuştur. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi icatların yapılması ev işi hayatını kolaylaştırırken, sanayi üretiminde de baskı ve kesme makinelerinin icat edilmesi üretimi arttırmıştır.

Örnek vererek açıklayalım;

  • Tekerleğin icadı, ulaşım ve taşımacılık alanında insan hayatını kolaylaştırmıştır.
  • Pasteur kuduz aşısını bularak bu hastalılardan ölümleri yok etmiştir.
  • DNA’nın keşfi bir çok çok hastalığın tedavisini sağlamıştır.
  • Bilgisayarın icadı insan hayatını sağlık, ulaşım, bilgiye ulaşma, bankacılık, eğlence bir çok alanda kolaylaştırmıştır.
  • Uçak motorları bilimsel gelişmeler sayesinde üretilebilmiş, insan uzak mesafelere çok kısa sürede gidebilmektedir.
  • Televizyon, telsiz, internet hepsi bir bilimsel gelişme sonrası üretilmiş ve insanın bir çok ihtiyacını karşılayarak hayatını kolaylaştırmıştır.
  • Bilimsel gelişmeler insanın icat etme sürecini hızlandırır. İcat edilen cihazlar ise insanın bir ihtiyacını gidermeye ve hayatını kolaylaştırmaya yöneliktir.

301
110
300
208
300
300
224
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.