Binalardaki ısı yalıtımında kullanılacak ısı yalıtım malzemeleri

Binalardaki ısı yalıtımında kullanılacak ısı yalıtım malzemeleri
Binalardaki ısı yalıtımında kullanılacak ısı yalıtım malzemelerinin seçilmesinde malzemelerin hangi özellikleri dikkate alınmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yalıtım için kullanılan malzeme seçilirken dikkat edilmesi gereken özellikler; düşük maliyetli, uzun ömürlü, yanmaya karşı dirençli olmalı, insan ve çevre sağlığı açısından tehlikeli olmamalı, darbelere karşı dayanıklı olmalı, içine su sızdırmamalı, ısı yalıtım düzeyinin yüksek olmasıdır.

Yalıtım, dışarıdan içeriye, içeriden dışarıya doğru olan enerji akımının indirgenmesi anlamına gelmektedir. Isı, ses, elektrik akımı gibi enerji türleri için indirgeme maksadıyla yalıtkan malzemeler kullanılmaktadır. Isı iletkenliği olmayan maddelere yalıtım malzemesi denmektedir.

Isı yalıtım malzemeleri, pürüzlü, köpük, sünger olarak bilinmektedir. Özellik bakımından dayanıklı, ısıdan etkilenmeyen ve ısı akışının engellenmesinde görev alan maddelerdir. Bu da malzemelerin seçilmesinde etkili olan özelliklerdir. Isı yalıtımını sağlamak için sıcaktan ve soğuktan etkilenmeyen malzemelerin kullanılması gerekmektedir. Köpük ve türevleri dış ve iç cephe yalıtım malzemeleri olarak tercih edilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.