Binaların içerisindeki ısıyı korumak için yapılan işlemler

Binaların içerisindeki ısıyı korumak için yapılan işlemler
Binaların içerisindeki ısıyı korumak için yapılan işlemlere ne ad verilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Isı korumak, enerjiyi korumak demektir. Enerjiyi korumak tasarruf etmek anlamına gelir. Günümüzde enerji tasarrufu sağlanması için ısının korunması binalarda zorunlu hale getirilmiştir. Binaların içerisindeki ısıyı korumak için yapılan işlemlere yalıtım işlemleri denir. Isı yalıtımı sayesinde enerji korunur ve enerji tasarrufu sağlanır.

Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.

14
9
5
4
2
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.