Bir adet salatalık turşusunun uçlarına birer çatal saplanıp çatallara akım uygulandığında sodyum iyonlarının sarı ışık yaydığı

Bir adet salatalık turşusunun uçlarına birer çatal saplanıp çatallara akım uygulandığında sodyum iyonlarının sarı ışık yaydığı
Bir adet salatalık turşusunun uçlarına birer çatal saplanıp çatallara akım uygulandığında sodyum iyonlarının sarı ışık yaydığı görülür. Bu olay ile Bohr (Bor) atom modeli arasında nasıl ilişki kurulabilir?

Soru : Bir adet salatalık turşusunun uçlarına birer çatal saplanıp çatallara akım uygulandığında sodyum iyonlarının sarı ışık yaydığı görülür. Bu olay ile Bohr (Bor) atom modeli arasında nasıl ilişki kurulabilir?

Ödev cevabı kısaca : Salatalık turşusunun uçlarına birer çatal saplanıp çatallara akım uygulandığında sodyum iyonları sarı ışık yayarak parlar. Bu olay, atomların enerji seviyeleri ve elektronların enerji seviyeleri arasındaki geçişleri açıklayan Bohr atom modeli ile ilişkilendirilebilir. Bohr modeline göre, elektronlar belirli enerji seviyelerinde bulunur ve bu seviyeler arasındaki geçişler sırasında ışık yayılabilir veya emilir. Bu nedenle, salatalık turşusunun parlaması, sodyum iyonlarının enerji seviyeleri arasındaki geçişlerin bir sonucu olarak meydana gelir.

3
4
72
4
3
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.