Bir alyuvar olduğunuzu ve büyük kan dolaşımına katıldığınızı hayal ediniz

Bir alyuvar olduğunuzu ve büyük kan dolaşımına katıldığınızı hayal ediniz
Bir alyuvar olduğunuzu ve büyük kan dolaşımına katıldığınızı hayal ediniz. Seyahatinizi tamamlayana kadar göreceğiniz organ ve yapıları kısaca anlatınız.

Kan dolaşımı, dolaşım sistemi anlamına gelmektedir. Dolaşım sistemi insan vücudunda önemli bir yere sahiptir. Dolaşım sistemi sayesinde kan doku ve organları gezer. Temiz kan doku ve organlara ulaşırken, kirli kan kalbe gelir ve akciğerlere giderek solunum yoluyla temizlenir. Böylece temiz kan tekrar kalbe döner ve vücuda dağılır.

Bir alyuvar olsaydık, büyük kan dolaşımı sırasında akciğerlerden kalbe gelir, oradan bütün doku ve organlara dağılır ve ardından tekrar kalbe ulaşarak yolculuğumuzu tamamlardık. Çünkü büyük kan dolaşımı, kalp ile vücut doku ve organları arasında gerçekleşen bir dolaşımdır.

390
38
888
116
111
159
348
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.