Bir anlaşmazlık durumunda bütün tarafların haklı olması mümkün müdür

Bir anlaşmazlık durumunda bütün tarafların haklı olması mümkün müdür
Bir anlaşmazlık durumunda bütün tarafların haklı olması mümkün müdür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların yaşamaya çalıştığı bir toplum içinde bazı anlaşmazlıkların yaşanması da muhtemeldir. Anlaşmazlıkların yaşanması anlayış, prensip ve kuralların farklı farklı olarak algılanması ve yaşanmasıyla ilgili olabilir. Bir anlaşmazlık durumunun gerçekleşmesi durumunda tarafların hak arayışına girmesi muhtemeldir.

Bir anlaşmazlık durumunda bütün tarafların haklı olması mümkün değildir. Bir anlaşmazlık durumunda bir tarafın haklı olması muhtemeldir. Bir olayın farklı açılardan değerlendirilmesi tarafları haklı kılabilir olsa da aynı olayın gerçekleşmesi için bir tarafın istediğinin olmaması durumu haklı tarafın tek bir taraf olduğunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle anlaşmazlık durumlarında orta yolun bulunması için taraflar bazı tavizler de verir.

  1. Bütün tarafların aynı anda haklı olması mümkün değildir.
  2. Bakış açıları kişileri haklı gösterebilir.
  3. Tarafsız bir kişi haklı olabı belirleyebilir.
  4. Hukuk kuralları bu yüzden önemlidir.

Örneğin iki kardeş kavga ettiğinde, ikiside haklı olduğunu söyler. O vurdu ben vurdum diye haklı olduğunu söylerler. Ama anneleri daha tarafsız karar vererek kimin haklı kimin haksız olduğunu söyleyebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
38
2
2
1
2
209
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.