Bir araştırmacı olarak araştırmamızı rapor hâline getirirken dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir

Bir araştırmacı olarak araştırmamızı rapor hâline getirirken dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir
Bir araştırmacı olarak araştırmamızı rapor hâline getirirken dikkat etmemiz gereken unsurlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Araştırma yaparken başka insanların çalışmalarından da faydalanabiliriz. Bu çalışmalara kütüphane ya da genel ağdan ulaşabiliriz. Bulduğumuz bilgileri konumuza göre bir eleme sürecinden geçirir ve bir rapor hazırlarız. Genel ağdan bulduğumuz bilgileri kopyalayıp yapıştırarak araştırmamızı
yaparsak bilimsel etiğe uygun davranmamış oluruz. Bir araştırmacı olarak araştırmamızı rapor hâline getirirken dikkat etmemiz gereken unsurlar şunlardır:

  • Araştırmamızı kendi ifadelerimizle yazmak, başka bir yerden “Kopyala, yapıştır.” yapmamak
  • Başkasının fikirlerini kendi fikrimiz gibi sunmamak
  • Bütün bilgi ve fikirleri tek bir kaynaktan almamak
  • Bir kitapta yer alan cümlelerin aynısını aldığımızda tırnak işareti (“ ”) kullanarak kimden aldığımızı belirtmek
  • Bilgisinden ve fikirlerinden faydalandığımız yazar ya da bilim insanlarını kaynakça bölümünde göstererek, kaynakça bölümüne; yazarın adı - soyadı, kitabın ya da derginin adı, yayınevi, basıldığı yer ve basım tarihini yazmak

Araştırmamızı farklı kaynaklardan yararlanarak ve yukarıda belirttiğimiz hususları da dikkate alarak yaparsak araştırmamızı bilimsel etiğe uygun şekilde tamamlamış oluruz.

13
7
142
14
2
3
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum