Bir balıkçı motoru, akıntı hızının sabit ve 3 m/s olduğu nehirde akıntıya dik olarak ve sabit hızla harekete başlayarak karşı

Bir balıkçı motoru, akıntı hızının sabit ve 3 m/s olduğu nehirde akıntıya dik olarak ve sabit hızla harekete başlayarak karşı
Bir balıkçı motoru, akıntı hızının sabit ve 3 m/s olduğu nehirde akıntıya dik olarak ve sabit hızla harekete başlayarak karşı kıyıya 10 s’de ulaşmaktadır.Balıkçı motorunun kıyıdaki bir gözlemciye göre hızının büyüklüğü 5 m/s olduğuna göre

Soru : Bir balıkçı motoru, akıntı hızının sabit ve 3 m/s olduğu nehirde akıntıya dik olarak ve sabit hızla harekete başlayarak karşı kıyıya 10 s’de ulaşmaktadır.
Balıkçı motorunun kıyıdaki bir gözlemciye göre hızının büyüklüğü 5 m/s olduğuna göre
a) Balıkçı motorunun suya göre hızının büyüklüğü kaç m/s olur?
b) Balıkçı motorunun sürüklenme mesafesi kaç m olur?
c) Balıkçı motoru kaç m yol alır?
ç) Nehrin genişliği kaç m olur?

Ödev cevabı kısaca : a) Balıkçı motorunun suya göre hızının büyüklüğünü hesaplamak için, gözlemciye göre hızın (5 m/s) ve akıntı hızının (3 m/s) farkını alırız.
Balıkçı motorunun suya göre hızı = Gözlemciye göre hız - Akıntı hızı Balıkçı motorunun suya göre hızı = 5 m/s - 3 m/s = 2 m/s
Balıkçı motorunun suya göre hızının büyüklüğü 2 m/s'dir.

b) Sürüklenme mesafesini hesaplamak için, balıkçı motorunun suya göre hızını (2 m/s) ve ulaşma süresini (10 saniye) kullanırız.
Sürüklenme mesafesi = Hız x Zaman Sürüklenme mesafesi = 2 m/s x 10 s = 20 m
Balıkçı motoru 20 metre sürüklenmiştir.

c) Nehrin genişliğini hesaplamak için, balıkçı motorunun suya göre hızını (2 m/s) ve ulaşma süresini (10 saniye) kullanırız.
Nehrin genişliği = Hız x Zaman Nehrin genişliği = 2 m/s x 10 s = 20 metre
Nehrin genişliği 20 metredir.

1
0
1
0
0
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.