Bir bina yapacaksınız, dayanıklı olması için neler yaparsınız

Bir bina yapacaksınız, dayanıklı olması için neler yaparsınız
Bir bina yapacaksınız, dayanıklı olması için neler yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yapıların depreme dayanıklı ev özelliklerini göstermesi için hasar raporu, dayanıklılık raporu, su yalıtımı malzemeleri, projeye uygun şekilde inşa edilmiş olması ve dış görünüşte sağlam olması gibi noktalar göz önünde bulundurulurken yapının sahip olduğu fiziksel özellikler de bu maddeler içerisinde önemli bir noktayı oluşturuyor.

Bir binanın depreme karşı dayanıklı konumda bulunması için öncelikle nem çekmemesi ve su gibi yıkıcı etkisi bulunan etmenlere karşı korunmuş olması gerekiyor. Bu işlem, yapılarda su yalıtımı sağlanması sayesinde elde ediliyor.

Bir ev incelenirken öncelikle dış yapısında sağlam bir görüntünün bulunması, çatlaklar ve geometrisi bozulmuş bölümler yer almaması depreme dayanıklı olduğuna dair ilk algının oluşmasını sağlıyor.

Yapının dış görünüş anlamında sağlam bir algı oluşturması kadar resmi olarak sağlamlığını ispat edebilmesi için dayanıklılık raporu sahibi olması da gerekiyor.

Bir yapının mutlak olarak temel noktasında ve dış ayrıntılarında sağlam malzemeler ile inşa edilmiş olması ve bu malzemelerin en az 10 yıl süre geçtiğinde dahi dayanıklı olması gerekiyor. Örneğin yapı temelinde çatlaklar ve nemlenme durumlarının bulunmaması ve küflenme gibi etkiler görülmemesi gerekiyor.

Yapılarda su yalıtımı oluşturulması gibi ısı ve yangın yalıtımının da oluşturulması ve kolay şekilde ulaşılabilen ve teknik şartnamelere göre uygulanmış bir yangın merdiveni içermesi ve uygun kullanım yaşının üzerinde olmaması da gerekiyor.

5
6
5
6
7
8
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.