Bir devlet için başkentin önemi nedir

Bir devlet için başkentin önemi nedir
Bir devlet için başkentin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Başkentin İngilizcesi “capital” Latince “capitalis” yani “başa ait/dair” kelimesinden geliyor. Bölgenin başındaki kent olarak devlete bağlı ve hükümetin başına ya da varsa kraliyet ailelerine ev sahipliği yapıyor. Başkentin korunması gerekiyor, ancak aynı zamanda kontrolü sağlaması ve birliği temsil etmesi de. Bu nedenle birçok başkent ülkelerin orta kesimlerinde inşa edildi. Temsil edici ve ulaşılabilir olmaları gerekiyordu.

Bir devletin başkenti o devletin idari teşkilatlanmasının bürokrasisinin yönetiminin gerçekleştiği yer demektir. genellikle başkentler ülkelerde diğer bölgelere de kolaylıkla ulaşılabilecek yakın yerlerde olarak seçilmiştir başkentlerde devletin idaresi gerçekleştirilir.

Cumhurbaşkanı veya Kralı sultanı başkentler de bulunur devlet buradan yönetilir devletlerin meclisleri başkentlerinde bulunur. Başkent Bir ülkenin beyni gibidir Başkent olmadan diğer bölgelerin İdaresi gerçekleşemez. Başkentler Yani bir bakıma kale gibidir mutlaka muhafaza edilmek zorundadır.

12
23
25
26
14
23
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.