Bir dua veya sureyi ezberlemede dikkat edilecek noktalar nelerdir

Bir dua veya sureyi ezberlemede dikkat edilecek noktalar nelerdir
Bir dua veya sureyi ezberlemede dikkat edilecek noktalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur’an güzel bir kitaptır çünkü Allah’ın sözüdür. 7. yüzyılda nazil olduğundan beri değiştirilmemiştir. Kur’an’dan birkaç sure bile ezberlemek sana ahirette büyük mükâfatlar kazandıracaktır. Onu ezberlemek de, Allah’ın kutsal sözlerini korumak için bir anahtardır. İşte bu yüzden Kuran’daki ayetlerin nasıl başarılı bir şekilde ezberleneceğini bilmek önemlidir.

  • Ezberlenecek sûre ya da dua önce en güzel şekilde okunur.
  • Ezberlenecek sûre ya da duanın önce birinci kelimesi ezberlenir.Sonra ikinci kelime birinci kelimeye eklenerek ezbere okunur (ezberlemek için kelimeyi 5 kere tekrar edin) . Daha sonra da üçüncü kelıme birinci ve ikinci kelimeye eklenerek ezbere okunur. Bu işlem sûre ve duanın ezbere okunuşuna kadar devam eder.
  • Ezberlenecek sûre ya da duayı görüntülü, sesli ya da sadece sesli olarak dinleyerekte öğrenebiliriz.
  • Ezberleyeceğiniz sûre ve duayı 5 kere defterinize yazın ve okuyun. Unutmayın ki yazarak ezberlemek sözel kadar etkilidir.
  • Ezberlediğiniz sûre veya duayı unutmamak için sürekli okuyup tekrar yapın. Namazlarda veya gece yatmadan önce okuyup bunu alışkanlık haline getirirseniz ömür boyu unutmazsınız.

31
9
38
5
12
5
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.