Bir eşyanın merdivenden yukarı çıkarılması

Bir eşyanın merdivenden yukarı çıkarılması
Bir eşyanın merdivenden yukarı çıkarılması sırasında iş yapılır mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir işin meydana gelmesi kuvvetin ve yer değiştirmenin vektörel olarak çarpılmasıyla meydana gelir. İşte önemli olan hareketin ve kuvvetin aynı düzlemde yer almasıdır. Hareket ve kuvvetin aynı doğrultuda olması işin gerçekleşmesini sağlar. Diğer türlü iş gerçekleşmiş olmaz.

Bir eşyanın merdivenden yukarı çıkarılması sırasında iş yapılır. Çünkü hareket yukarı doğru, yer çekimi de aşağı doğru olduğundan kuvvet da yukarı doğru gerçekleşir. Hareket ve kuvvet yukarı yönlü olduğu için aynı yönlü hareket ve kuvvet işin gerçekleşmesini sağlar. Bir cisme uygulanan kuvvet doğrultusunda hareketin gerçekleşmesi işin gerçekleşmesini sağlar.

Bir eşyanın merdivenlerden yukarı çıkartılması sırasında iş yapılmış olur. Fiziksel olarak iş yapmak ile normal hayatta iş yapmak arasında fark olduğundan öncelikle fiziksel anlamda iş yapmak ne demek onu tanımlamak gerekir.

Fiziksel anlamda iş; bir cisime uygulanan kuvvet doğrultusunda hareket ettirebilmektir. Yani bir taşı yerden havaya kaldırmak bir iştir.  Ancak onunla yolda yürümek bir iş değildir. Bu tip örnekleri çoğaltabileceğimiz gibi sorumuza gelecek olursak, Bir eşyayı merdivenlerden yukarı doğru taşımak merdivenlerin ekseninde ilerletmek anlamına geleceğinden iş yapmaktır.

5
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.