Bir fabrika, haftanın üç günü tek sayıda; dört günü ise çift sayıda ürün elde etmiştir. Bu şekilde 4 hafta boyunca üretim yapan

Bir fabrika, haftanın üç günü tek sayıda; dört günü ise çift sayıda ürün elde etmiştir. Bu şekilde 4 hafta boyunca üretim yapan
Bir fabrika, haftanın üç günü tek sayıda; dört günü ise çift sayıda ürün elde etmiştir. Bu şekilde 4 hafta boyunca üretim yapan fabrikanın, 4. haftanın sonunda elde ettiği ürün sayısının tek tam sayı mı çift tam sayı mı olduğunu bulunuz.

Soru : Bir fabrika, haftanın üç günü tek sayıda; dört günü ise çift sayıda ürün elde etmiştir. Bu şekilde 4 hafta boyunca üretim yapan fabrikanın, 4. haftanın sonunda elde ettiği ürün sayısının tek tam sayı mı çift tam sayı mı olduğunu bulunuz.

Ödev cevabı kısaca : Fabrika haftanın üç günü tek sayıda ürün elde ediyor ve dört günü çift sayıda ürün elde ediyor. Dolayısıyla her haftada toplam ürün sayısı bir çift sayıdır (çünkü çift sayı + çift sayı = çift sayı ve tek sayı + çift sayı = çift sayı).

4 hafta boyunca bu şekilde üretim yapan fabrikanın toplam ürün sayısı 4 hafta x (bir haftadaki toplam ürün sayısı) olacaktır. Her bir hafta çift bir tam sayı olduğundan, toplam ürün sayısı da çift bir tam sayı olacaktır.

Sonuç olarak, 4. haftanın sonunda elde edilen ürün sayısı çift bir tam sayıdır.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.