Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün anlamı

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün anlamı
Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün anlamı nedir, bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün atasözünün açıklaması, anafikri hakkında bilgi...

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır: En ufak iyiliklerin bile unutulmaması gerekir anlamına gelen bir atasözü olarak kullanılmaktadır.

İnsanlar günlük hayatlarında çeşitli iyilikler yaparlar. Bu iyiliklerin karşılığı olarak iyiliklerin unutulmaması gerekir. İyiliklerin unutulması toplumun yozlaşması anlamına gelir. Bu nedenle iyiliklerin çoğaltılması gerekir.

İnsanlar kendilerine yapılan en küçük bir iyiliği kolay kolay unutmazlar. Birisi size bir fincan kahve içirmek gibi küçük bir iyilik etmiş ya da sizinle bu kadarcık bir dostluk kurmuş olsa, bunu unutmamanız, o kişinin her zaman hatırını saymanız gerekir.

Anafikir: Bize yapılan küçük bir iyiliği gösterilen dostluğu asla unutmamalıyız.

706
243
91
79
110
32
562
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum