Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün metne kattığı anlam

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün metne kattığı anlam
Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün metne kattığı anlam nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çoğu insan kendisini yapılan çok küçük bir iyiliği dahi kolay kolay unutmaz. Bu sadece bir fincan kahve ikramı olsa bile iyilik her zaman hatırlanır. Böylece o kişilerin her zaman hatırı sayılır. Bunu anlatmak için ise bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözü kullanılmaktadır.

Atasözleri çok eski zamanlarda kim tarafından söylendiği bilinmeyen, yani anonim cümlelerdir. Genellikle öğüt vermeyi amaçlar. Mecaz anlamlıdır. Yani bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır! cümlesi gerçekten bir kahve ile kırk yıl kastedilmemektedir.

Asıl anlatılmak istenen herhangi bir iyiliğin kolay kolay unutulmadığı ve unutulmayacağıdır. Bize iyilik yapan birisinin, bu davranışını uzun süre unutmayız. İçten gelerek yapılan iyilikler, küçük veya büyük fark etmeden kişilerde minnet duygusu uyandırır. Bu kişi o iyiliği kırk yıl geçse dahi unutmaz.

115
69
133
31
53
162
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.