Bir günlük okul yaşantınızda karşılaştığınız hangi olaylar ve durumlarda fizik bilgisinden yararlanıyorsunuz

Bir günlük okul yaşantınızda karşılaştığınız hangi olaylar ve durumlarda fizik bilgisinden yararlanıyorsunuz
Bir günlük okul yaşantınızda karşılaştığınız hangi olaylar ve durumlarda fizik bilgisinden yararlanıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fizik, her gün karşılaştığımız ışığın ve sesin yayılması, cisimlerin düşmesi, titreşimler, sürtünmeler gibi birçok doğa olayını inceler.

Düzlem aynalar

Cisimlerin aynı büyüklükte görüntülerini elde etmek için; evlerde , mağazalarda, iş yerlerinde ve çeşitli teknolojik araçlarda kullanılır.
Isı ve ışık yalıtımı sağlamak için okulların dış cepheleri ayna gibi yansıtıcı camlarla kaplanır.
Projeksiyon, tepegöz, periskop gibi teknolojik araçların yapımında da düzlem aynalardan faydalanılır.

Işığın Yansıması ve Düzlem Aynalar

Sayfaları parlak kâğıtlı kitabı okumak, üzerine düşen ışınlar düzgün yansımaya uğrayacağı ve göze fazla ışık geleceği için daha zordur. Saman kâğıtlı kitapta dağınık yansıma sonucu ışınlar her yöne gider ve göze fazla ışık gelmesi engellenir.
Ay, ışık kaynağı olmadığı halde Güneş’ten aldığı ışığı yansıtarak Dünya’ya ulaştırdığı için görünür.
Sisli havalarda araba farları yanınca (açısı genişleyen) ışık demeti görülür. Bunun nedeni, su damlacıklarından oluşan sisin, araba farından çıkan ışık ışınlarını geri yansıtmasıdır.
Gece ıslak asfalt yolda araba kullanmak, karşıdan gelen araçların lambalarından çıkan ışık ışınlarını göze yansıtacağı için daha zordur. Asfalt pürüzlü yüzey olup normalde dağınık yansıma yapmasına rağmen, ıslak asfalt düzgün düzey gibi davranarak düzgün yansımaya neden olur.

3
3
4
2
3
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.