Bir insanın İslam dinine girmesi ve bu dinde kalması için neler yapması gerekir

Bir insanın İslam dinine girmesi ve bu dinde kalması için neler yapması gerekir
Bir insanın İslam dinine girmesi ve bu dinde kalması için neler yapması gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir insanın öncelikle İslam dinine girmesi için merak etmesi, sorular sorarak yaratıcının gerekliliğini kavramalı ve dinleri araştırmalı. Zaten bir çok akıl ve bilinç sahibi insanın yaptığı gibi İslam'ı seçecektir. Bu dinde kalması için ibadetlerine ve farzlara dikkat etmeli, günahlardan uzak kalmaya çalışmalı ve Allah'a dua etmelidir.

İslam dini barış ve huzur dinidir. Son ve tek din olarak dünya üzerinde yaşamaktadır. İslam dininde dine girmek için Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak anlamına gelir. Bu bir iman meselesi ve imanın şartıdır.

İslam dinine girmek için İslam’ın ilk şartını yerine getirmek gerekir. İslam’ın ilk şartı kelime-i şehadet getirmektir. Ardından dil ile ikrar kalp ile tasdik etmek gerekir.

7
3
3
3
3
6
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.