Bir kelebek ile sinek kuşunun kanat çırpışlarındaki kinetik enerjileri

Bir kelebek ile sinek kuşunun kanat çırpışlarındaki kinetik enerjileri
Bir kelebek ile sinek kuşunun kanat çırpışlarındaki kinetik enerjilerini karşılaştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cisimlerin hareketlerinden dolayı sahip oldukları enerji türü kinetik enerji olarak adlandırılmaktadır. Hareket halindeki bir araç, futbolcunun vurduğu futbol topu, akan bir ırmak gibi hareket halindeki tüm cisimler kinetik enerji barındırmaktadırlar.

Sinek kuşunun en önemli özelliklerinden biri saniyede 200 den fazla kanat çırpabilmesidir. Bu özelliği ona üstün bir manevra kabiliyeti kazandırmaktadır. Bunun aksine ortalama bir kelebek saniyede 3 kez kanat çırpabilmektedir. Kinetik enerji açısından bir sinek kuşunun kanatlarında depolanan kinetik enerji, bir kelebeğin kanatlarındaki kinetik enerjiden oldukça fazladır. 

Kinetik enerji, hareket enerjisi olarak bilinmektedir. Hareketten kaynaklanan enerji kinetik enerjidir. Bir cismin hareket halinde olması enerji sarfiyatını göstermektedir. Bir kelebeğin kanat çırpışı da kinetik enerji sarfiyatıdır. Sinek kuşunun kanat çırpışı da kinetik enerjiye örnektir.

Bir kelebek ile sinek kuşunun kanat çırpışlarında kinetik enerjinin sarfiyatı söz konusudur. Bir kelebek saniyede üç kere kanat çırpabilir. Bir sinek kuşu ise saniyede iki yüz defa kanat çırpabilir. Bu durumda sinek kuşunun bir kelebeğe göre saniyede yetmiş kez daha fazla enerji ürettiği ve tükettiği ortaya çıkmaktadır. Sinek kuşu çok hızlı hareket eder.

4
73
19
12
4
38
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.