Bir kişinin suçu nedeniyle suçsuzların da ceza görmesi sizce adil midir

Bir kişinin suçu nedeniyle suçsuzların da ceza görmesi sizce adil midir
Bir kişinin suçu nedeniyle suçsuzların da ceza görmesi sizce adil midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Suç işlemek, toplumda huzursuzluk oluşturur. Bir kişinin işlediği suç, suçla alakası olmayanların üzerine kalmamalıdır. Suçsuzların ceza görmesi adaletsiz bir davranış olur. Adalet, haklının ortaya çıkması ve haksızın da cezasını görmesi anlamına gelmektedir.

Bir kişinin suçu nedeniyle suçsuzların da ceza görmesi adil değildir. Adaletin sağlanması için suçlunun cezasını çekmesi gerekir. Suçsuzların cezalandırılması adalet değildir, zulümdür. Zulümlerin önlenmesi için adaletin tecelli edilmesi gerekir. Suçluların cezasını çekmediği, suçsuzların da cezalandırıldığı bir dünyada adil bir düzenden, haktan, hukuktan bahsetmek mümkün değildir. Adalet ve hukuk haklının ve masumun ortaya çıkması için gereklidir.

37
0
14
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum