Bir kişinin tahlil sonuçlarına göre idrarında glikoz tespit edilmesi

Bir kişinin tahlil sonuçlarına göre idrarında glikoz tespit edilmesi
Bir kişinin tahlil sonuçlarına göre idrarında “glikoz” tespit edilmesi normal bir durum mudur, bu kişinin sağlık durumuyla ilgili neler söylenebilir, kısaca açıklayınız

Bir kişinin hastalıkları ile ilgili olarak kan ve idrar tahlilleri yapılarak vücudunda neler olduğu anlaşılabilmektedir. Kan bütün vücudun bir özeti gibi doktorlara önemli bilgiler vermektedir. İdrar ise kana nispeten önemli bilgiler vermektedir. Bazı hastalıklara sahip olan kişilerin idrarında bazı maddelerin fazla çıkması durumu gerçekleşebilir.

Bir kişinin tahlil sonuçlarında glikoz tespit edilmesi o kişinin şeker hastası olduğunu göstermektedir. Şeker hastalarının idrarında glikoz fazla çıkar. Çünkü insülin hormonu düzenli olarak çalışmamaktadır. Glikozun yükselmesi söz konusu olmaktadır.

Kişi şeker hastası olabilir. İnsülin yeteri kadar salgılanmadığında kan şekeri çok yükselir. Bu durumda böbrekler idrarla birlikte şeker (glikoz) atar.

169
157
171
11
10
13
143
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.