Bir mesleği icra edenlerin sorumluluklarına ilişkin yazılı yönergelere ne ad verilir

Bir mesleği icra edenlerin sorumluluklarına ilişkin yazılı yönergelere ne ad verilir
Bir mesleği icra edenlerin sorumluluklarına ilişkin yazılı yönergelere ne ad verilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir mesleği icra edenlerin sorumluluklarına ilişkin yazılı yönergelere ne ad verilir?

Cevap : Bir mesleği icra edenlerin sorumluluklarına ilişkin yazılı yönergeler yönetmelik veya meslek standartları olarak adlandırılır. Bu yönergeler, bir mesleğin uygulanması sırasında etik davranışları, mesleki sorumlulukları ve profesyonel standartları belirlemeyi amaçlar. Meslek örgütleri, genellikle mesleki standartları belirleyen ve meslek mensuplarının uyacakları etik kuralları belirleyen meslek ilkeleri veya meslek standartları hazırlarlar. Örneğin, doktorların etik davranışlarına ilişkin yönergeler tıp etiği ilkeleri olarak adlandırılır ve avukatların sorumluluklarına ilişkin yönergeler, meslek örgütü tarafından belirlenen baro kuralları olarak bilinir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.