Bir milletin kültürel değerlerini oluşturan unsurlar

Bir milletin kültürel değerlerini oluşturan unsurlar
Bir milletin kültürel değerlerini oluşturan unsurların neler olduğunu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir milletin kültürel değerlerini oluşturan unsurlar, gelenek, görenek, örf, adet, ahlaki ve manevi değerler olarak bilinmektedir. Kültürel değerlerin oluşması zaman içinde meydana gelir. Nesilden nesle aktarılır. eğitim ve öğretim sayesinde de korunur.

Gelenek, görenekler, yazılı ve sözlü kültürel ve edebi ürünler, yemek kültürü, giyim kültürü, dil, din, bayrak, millet olgularıdır.

Kültürün korunması için kültürün yaşatılması gerekir. .Bunun için de dil, din, ırk, hukukun üstünlüğü, insani değerler noktasında kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmek gerekir. Kültürel değerler belli bir coğrafya üzerinde ortak değerleri ve toprakları paylaşan kişiler tarafından yaşatılabilir. Milletin kültürel değerlere sahip çıkarak geleceğe taşınmasında etkin bir rol oynaması gerekir. Bunun için de eğitim önemlidir.

21
97
26
9
10
8
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.