Bir öğrenci basit harmonik hareket yapan bir cismin bir noktadan aynı yönde ikinci kez t sürede geçtiğini ölçüyor

Bir öğrenci basit harmonik hareket yapan bir cismin bir noktadan aynı yönde ikinci kez t sürede geçtiğini ölçüyor
Bir öğrenci basit harmonik hareket yapan bir cismin bir noktadan aynı yönde ikinci kezt sürede geçtiğini ölçüyor konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir öğrenci basit harmonik hareket yapan bir cismin bir noktadan aynı yönde ikinci kez t sürede geçtiğini ölçüyor.
Öğrencinin ölçtüğü fiziksel nicelik nedir

Ödev cevabı kısaca : Periyot

Öğrenci, basit harmonik hareket yapan bir cismin bir noktadan aynı yönde ikinci kez geçişini ölçüyor ve bu geçişin süresini t olarak belirtiyor. Bu durumda öğrenci, cismin periyot (T) zamanını ölçmüş olur.

Periyot, bir cismin bir tam hareket döngüsünü tamamlaması için geçen zamanı ifade eder. Periyotun tersi frekansı verir. Formül şu şekildedir:

T = 1/f​

Burada:

  • T, periyot,
  • f, frekanstır.

Bu ölçüm, cismin basit harmonik hareketin frekansını belirleme açısından önemlidir. Frekans, birim zamandaki tam hareket sayısını temsil eder ve genellikle Hertz (Hz) birimiyle ölçülür. Öğrenci, ölçtüğü periyot değerini kullanarak frekansı hesaplayabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.