Bir olayın çok boyutluluğu araştırılırken hangi etkenler göz önünce bulundurulmalıdır

Bir olayın çok boyutluluğu araştırılırken hangi etkenler göz önünce bulundurulmalıdır
Bir olayın çok boyutluluğu araştırılırken hangi etkenler göz önünce bulundurulmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle olayın olumlu ve olumsuz yönlerinin olup olmadığına bakılmalıdır. Olayın insanlara ve doğaya etkilerine bakılmalıdır.

Her olayın bir ve birden fazla nedeni olabileceği gibi yine bir ve birden fazla da sonucu olabilir. Bu durum olayların çok boyutluluğu ile ilgilidir. Toplumsal olaylar farklı toplumlarda farklı sonuçları doğurur. Her kişinin toplumsal olaya tepkisi de farklıdır. Bu durum olayın sonuçlarını farklı yapar.

Aynı olay aynı toplumda farklı sonuçlar doğurabilir. Bu da olayın oluş zamanı ile alakalı bir durum olabilmektedir. Toplumsal olaylara kişilerin verdiği tepkiler de farklılık gösterebilir. Bunun sebebi de kişilerin hayata bakış açısıyla alakalıdır.

808
868
230
175
167
435
1308
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.