… Bir rüyam var, gün gelecek, çocuklar derilerinin rengine göre değil, karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşa

… Bir rüyam var, gün gelecek, çocuklar derilerinin rengine göre değil, karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşa
… Bir rüyam var. Gün gelecek, çocuklar derilerinin rengine göre değil, karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşayacaklar​​​​ Martin Luther King (Martin Luter King)’in bu sözünden ne anlıyorsunuz

Soru : … Bir rüyam var. Gün gelecek, çocuklar derilerinin rengine göre değil, karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşayacaklar.”
Martin Luther King (Martin Luter King)’in bu sözünden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Martin Luther King'in bu sözü, ırk ayrımcılığına karşı mücadelesini ve eşitlik talebini ifade eder. King, çocukların deri renklerine değil, karakterlerine göre değerlendirildiği bir gelecek hayal etmektedir, bu da ırkın insanların potansiyelini belirlemede bir etken olmamasını vurgular.

Martin Luther King'in bu sözü, ırk ayrımcılığına karşı bir mücadele ve eşitlik talebi içerir. King, bir gün çocukların deri renklerine bakılmaksızın karakterleri ve kişilikleri temelinde değerlendirildiği, ırkın insanların potansiyelini belirlemede bir faktör olmadığı bir geleceği hayal etmektedir.

Sözü, insanların sadece fiziksel özellikleri değil, içsel değerleri ve karakterleri üzerinden değerlendirilmesi gerektiği fikrini vurgular. King, bu düşüncesiyle ırk ayrımcılığının ve önyargının ortadan kalktığı, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplumu hayal etmektedir.

30
1
42
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.