Bir taşırma kabı 110 mL seviyesine kadar tamamen su ile doludur. Kaba atılan taş parçası kaptan 15 cm3 su taşırmaktadır

Bir taşırma kabı 110 mL seviyesine kadar tamamen su ile doludur. Kaba atılan taş parçası kaptan 15 cm3 su taşırmaktadır
Bir taşırma kabı 110 mL seviyesine kadar tamamen su ile doludur. Kaba atılan taş parçası kaptan 15 cm3 su taşırmaktadır. Buna göre taş parçasının hacmi kaç mL’dir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir taşırma kabı 110 mL seviyesine kadar tamamen su ile doludur. Kaba atılan taş parçası kaptan 15 cm3 su taşırmaktadır. Buna göre taş parçasının hacmi kaç mL’dir?

Ödev cevabı kısaca : Taşırma kabı tamamen su ile doludur ve kabın içindeki su seviyesi 110 mL'dir. Daha sonra kabın içine atılan taş parçası 15 cm³ su taşırır. Bu nedenle, taş parçasının hacmi kabın su seviyesinin 15 cm³ artmasıyla ifade edilir.

Taş parçasının hacmi = 110 mL + 15 cm³

Ancak, bu iki hacmi aynı birimde ifade etmek için ya mL'yi cm³'e dönüştürmemiz veya cm³'ü mL'ye dönüştürmemiz gerekir. 1 mL = 1 cm³ olduğu için dönüşüm yapmamıza gerek yok.

Taş parçasının hacmi = 110 mL + 15 cm³ = 125 mL

Sonuç olarak, taş parçasının hacmi 125 mL'dir.

10
3
37
2
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.