Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir

Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir
Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir sözünün sizde uyandırdığı düşünceler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş bir tehdittir. Bu söz Montesquieu'ya aittir ve kendisi bir aydınlanma çağı, yani Rönesans sanatçısıdır.

  • Bu sözle anlatılmak istenen, bir kişiye yapılan olumsuz davranış, hakların sınırlanması ya da kişiye haklarının verilmemesi, tüm topluma yöneltilen bir tehdittir.
  • Çünkü bir kişiye yapılan haksızlık, sonrasında toplumdaki diğer kişilere de yapılacak, bu durum büyüyecek ve tüm toplumu kapsayacaktır.
  • Tek kişiye yapılan haksızlığa ses çıkarılmaz, tepki gösterilmezse, bu durumdan tüm toplum etkilenecek, tüm toplumun hakları sınırlandırılacaktır.
  • Ancak, haksızlığa karşı tepki göstermek, bir kişiye yapılmış olan adaletsizliğe baş kaldırmak, tüm toplumu kurtaracaktır.

213
115
117
64
54
71
458
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.