Bir toplumda köklü bir değişiklik meydana getirmek isteseniz nereden başlardınız

Bir toplumda köklü bir değişiklik meydana getirmek isteseniz nereden başlardınız
Bir toplumda köklü bir değişiklik meydana getirmek isteseniz nereden başlardınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir toplumda köklü bir değişiklik yapacak olsam ailelerden başlardım. Zira, aileler toplumun en küçük birimleridir. Ailelerin değişimi beraberinde toplumunda değişimine neden olacaktır. Bu yüzden köklü değişimlere aileden başlardım.

Toplumda köklü değişimler yapmak için eğitim ve kültür faaliyetlerinin yakından takip edilmesi gerekir. Bir toplumda köklü bir değişiklik meydana getirmek ancak eğitimle sağlanabilir. Bu nedenle kurumsal devlet yapısının ve kimliğinin korunarak okullarda köklü eğitim devrimleri yapılmalıdır.

Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonraki süreçte eğitim ve öğretim alanında öğretim birliğinin yapılması toplumda köklü bir değişimin yaşanmasını sağlamıştır. Bu tecrübeden hareketle eğitim ve öğretimin bir toplumun gelişmesi ve değişmesi için ana etken olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle toplumda köklü bir değişiklik yapmak için eğitim ve öğretim özellikle faaliyetlerinden başlamak gerekir.

4
2
56
2
11
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum