Bir toprak parçasının vatan olması için ne gerekir

Bir toprak parçasının vatan olması için ne gerekir
Bir toprak parçasının vatan olması için ne gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ortak tarih geçmişi olan, ortak kültürel değerleri olan, ortak bir dil konuşan, ortak bir gelecek birlikteliği olan insanların olması gerekir. Sınırları belli çizgilerle belirlenmiş kara, hava ve deniz sınırları olması gerekir. Bağımsız olarak yönetilmesi gerekir.

Bir devletin kurulabilmesi için nelere ihtiyaç vardır? Devlet denen şey, bir insan topluluğu olduğuna göre, her şeyden önce bir devletin kurulabilmesi için insanlara ihtiyaç vardır.

İnsan topluluğu devletin ilk unsurudur. İkinci olarak bir devlet kurmak isteyen insanlar bu devleti havada ve denizde kurumayacaklarına göre, toprağa ihtiyaçları vardır. Toprak parçası devletin ikinci unsurudur. Devletin üçüncü unsuru egemenliktir.

21
64
67
4
4
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.