Bir torbada eş özellikte 8 tane kırmızı, 6 tane siyah top vardır

Bir torbada eş özellikte 8 tane kırmızı, 6 tane siyah top vardır
Bir torbada eş özellikte 8 tane kırmızı, 6 tane siyah top vardır, torbadan rastgele bir top çekildiğinde topun siyah olma olasılığı kaçtır sorunun cevabı...

Soru : Bir torbada eş özellikte 8 tane kırmızı, 6 tane siyah top vardır. Torbadan rastgele bir top çekildiğinde topun siyah olma olasılığı kaçtır?

A) 11/14 B) 4/7 C) 3/7 D) 1/7

Torbadan rastgele çekilen topun siyah olma ihtimali 3/7'dir. Sorunun doğru cevabı "C" seçeneğinde verilmiştir.

Olasılık hesabı için kullandığımız yol, istediğimiz olayın tüm denemeler sonucu olma sayısının tüm denemelerin sayısına bölünmesidir. Bunu yapmak için hepsini denemeye gerek yok, elimizdeki sayılardan faydalanacağız.

Elimizde toplam 8'i kırmızı, 6'sı siyah 14 tane top var. Bunlardan siyah olanların sayısını tüm topların sayısına böldüğümüzde olasılığımızı bulacağız.

Siyahlar / tümü = 6/14
Evet, her zaman ilk bulduğumuz sonuç test sorusunun seçeneklerinde bulunmaz. Bu yüzden biraz sadeleştirme yapalım, 1'e bölelim:
6/14 = 3/7
Bir sayıyı 1'e bölünce aynı kaldığını biliyoruz, 2/2'de 1'e eşittir, sadeleştirmem doğru. 3/7 sonucu "C" seçeneğinde verilmiş, sorunun cevabı C şıkkıdır.

1
2
0
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.