Bir ülke ne özgürlük olmaksızın ne de erdem olmaksızın iyi bir biçimde var olamaz

Bir ülke ne özgürlük olmaksızın ne de erdem olmaksızın iyi bir biçimde var olamaz
Bir ülke ne özgürlük olmaksızın ne de erdem olmaksızın iyi bir biçimde var olamaz sözünün sizde uyandırdığı düşünceler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

"Bir ülke ne özgürlük olmaksızın ne de erdem olmaksızın iyi bir biçimde var olamaz." Bu sözler Jean Jacques Rousseau'ya aittir.

Bir ülkede özgürlük olmazsa o ülke gelişemez. Özgür olmayan bir ülkede sanat gelişmez, düşünce oluşmaz ve fikirler ölür. Özgürlüğün ve erdemin olduğu ülkeler gelişir ve yükselir. Erdem ve özgürlük bir ülkede olması gereken en önemli iki unsurdur. Ülke insanları ancak erdem ve özgürlük sayesinde birey olabilirler.

İnsanlar özgür doğar, ancak bazı ülkelerde bu durum kısıtlanır. İnsanlar ülkelerinde hür olmalı, özgür yaşamalı ve erdem sahibi olmalıdır. Erdemin ve özgürlüğün olmadığı bir ülke kendisini ileri taşıyamaz, geri kalır ve yok olmaya mahkum olur.

270
30
60
10
10
10
300
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.