Bir ülkede çok partili siyasi hayat oluşmamışsa o ülkede demokrasinin hangi ilkesi zayıf kalır

Bir ülkede çok partili siyasi hayat oluşmamışsa o ülkede demokrasinin hangi ilkesi zayıf kalır
Bir ülkede çok partili siyasi hayat oluşmamışsa o ülkede demokrasinin hangi ilkesi zayıf kalır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Demokrasinin çoğulculuk ilkesi zayıf kalır. Çünkü toplumun her kesiminin demokratik olarak kendini temsil etme ve yönetimde söz sahibi olma hakkı vardır.

Çoğulculuk ilkesi; Toplumsal yaşamda her türlü düşüncenin, eğilimin, gerçekliğin var olmasını, eşitliği ve özgürlüğü savunan görüş ve her türlü eğilimin, düşüncenin örgütlenmesini ve siyasal yaşamda, ülke yönetiminde söz sahibi olmasını kabul eden siyasal düzendir.

Çok Partili Siyasi Hayat çoğulculuk ilkesinin şekil bulmuş hali olup, toplumdaki bütün düşünce ve eğilimlerin temsil edilmesine imkan verir.

Demokrasinin bir ilkesi olan çoğulculuk ilkesi çok partili siyasi hayat ile hayata geçirilmiş olur.

2
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.