Bir ülkede üretim ve tüketim dengesinin bozulması ne gibi durumlara neden olur

Bir ülkede üretim ve tüketim dengesinin bozulması ne gibi durumlara neden olur
Bir ülkede üretim ve tüketim dengesinin bozulması ne gibi durumlara neden olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Batıda gelişen bilinçli tüketici hareketleri, tüketim (yaşam) tarzı üretim etkinliklerinde en önemli itici gücü oluşturur. Eğer bir ülke ürettiğinden fazlasını tüketiyorsa bir süre sonra dışa bağımlı hale gelecek hatta özgürlüğünü kaybetme noktasına dahi gelebilecektir. Çünkü tasarrufu bilmeyen, elindeki kaynakları doğru kullanmayan çalışmayan üretmeyen toplumlar bir süre sonra güçlü ve üreten devletlerin kölesi olmaya mahkumdur.

Üretim oranı tüketim oranından az olsaydı ülkenin ekonomisi batmaya yakın durumda olabilirdi. Bütün mallara zam gelirdi. Zam geldiğinde ülkedeki vatandaşlar ürünleri alamazdı ve tüketim oranı da azalırdı. Toplumsal açından tüketim oranı daha fazla olsaydı açlık artabilirdi. Çünkü ürünlere ekonomiden dolayı zam gelirdi. Bu ürünleri alamayan insanlar aç kalırdı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.