Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez

Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez (Mustafa Kemal Atatürk) sözü size neler çağrıştırmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk'ün söylediği bu sözün en kısa tabirle anlamı bir ulusun tüm unsurlarıyla bir arada ve tek bir kuvvet olarak durmaları onları başlarına gelebilecek her türlü felaketlere karşı hazır ve güçlü kılacaktır.

Uluslar içerisinde birden fazla milleti barındırabilir. Bu noktada önemli olan ulus içerisinde yaşayan tüm toplumların ulusun menfaatlerini gözetip, bunları koruması ve yek bir vücut gibi davranmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi bu durum ulusu güçlü kılacak ve hiçbir dış gücün bu ulusu yıkması mümkün olmayacaktır.

Dil, din, tarih gibi önemli kültürel unsurlarla kaynaşmış toplumlar güçlü olurlar. Aralarında kuvvetli kültürel bağlar varsa toplumsal birlik sağlanmış demektir. İşte böyle bir ulus birbirine bağlı ve güçlüdür. Böyle ulusları dağıtmak parçalamak öyle kolay değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını hazırlık zamanında yaptığı en önemli iş milli bilincin oluşması ve milli birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlamak olmuştur. uluslar birbirine bağlı oldukça yenilmezler, topraklar işgal edilemez, vatanlarına kimse göz dikemez.

33
1011
239
19
11
18
142
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.