Bir yayın ucuna bağladığı m kütleli cisimle oluşturduğu sisteme basit harmonik hareket yaptıran bir öğrenci, anlık hızın sıfır

Bir yayın ucuna bağladığı m kütleli cisimle oluşturduğu sisteme basit harmonik hareket yaptıran bir öğrenci, anlık hızın sıfır
Bir yayın ucuna bağladığı m kütleli cisimle oluşturduğu sisteme basit harmonik hareket yaptıran bir öğrenci, anlık hızın sıfır olduğu noktaları işaretliyor konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir yayın ucuna bağladığı m kütleli cisimle oluşturduğu sisteme basit harmonik hareket yaptıran bir öğrenci, anlık hızın sıfır olduğu noktaları işaretliyor.
İşaretlediği noktalarla denge noktası arası uzaklığı ölçen öğrenci, harekete ait
hangi fiziksel niceliği bulmuş olur?

Ödev cevabı kısaca : Genlik

Öğrenci, bir yayın ucuna bağlı olan ve m kütlesine sahip bir cismin basit harmonik hareket yaptığı bir sistemle uğraşıyor. Anlık hızın sıfır olduğu noktalar, genellikle hareketin en uç noktaları veya denge konumu civarında bulunur.

Öğrenci, bu noktalardaki denge noktası ile olan uzaklığı ölçtüğünde, genellikle hareketin genliğini (A) bulmuş olur. Genlik, bir cismin hareket ettiği maksimum uzaklık (veya deplasman) miktarını temsil eder. Dolayısıyla, öğrenci bu ölçümü yaparak hareketin genliğini belirlemiş olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.