Bir yerde yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyet ile o yerin ekonomik gelişmişlik seviyesi arasında nasıl bir bağlantı

Bir yerde yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyet ile o yerin ekonomik gelişmişlik seviyesi arasında nasıl bir bağlantı
Bir yerde yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyet ile o yerin ekonomik gelişmişlik seviyesi arasında nasıl bir bağlantı kurulabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir yerde yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyet ile o yerin ekonomik gelişmişlik seviyesi arasında nasıl bir bağlantı kurulabilir

Ödev cevabı kısaca : Bir yerde yoğun olarak yapılan ekonomik faaliyetler genellikle o yerin ekonomik gelişmişlik seviyesiyle doğrudan ilişkilidir. Örneğin, gelişmiş ülkeler genellikle sanayi, teknoloji, finans, sağlık ve eğitim gibi katma değeri yüksek sektörlerde yoğunlaşmıştır. Bu ülkelerdeki ekonomik faaliyetlerin çeşitliliği ve katma değeri yüksek olması, genellikle daha yüksek gelir seviyeleri ve daha iyi yaşam standartlarına yol açar. Diğer yandan, gelişmemiş ülkelerde tarım, madencilik ve düşük katma değerli imalat gibi sektörler genellikle daha baskındır. Bu durum, ekonomik gelişmemişlik ve düşük gelir seviyeleri ile ilişkilendirilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.