Bir yiyeceğin asit ya da baz içerdiğini nasıl ortaya çıkarırsınız

Bir yiyeceğin asit ya da baz içerdiğini nasıl ortaya çıkarırsınız
Bir yiyeceğin asit ya da baz içerdiğini nasıl ortaya çıkarırsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Asit ekşi baz acıdır, tadarak asit ya da baz içerdiğini ortaya çıkarabiliriz. Asitlerin tadı acıdır Bazların ekşidir. Asitler kumaşı deler Bazlar leke yapar. Asitler ele kayganlık hissi vermez bazlar verir.

Asitler ekşidir bazlar acıdır, asitler turnusolu kırmızıya çevirir bazlar maviye çevirir, asitlerde kayganlık yoktur bazlarda vardır, asitler metalleri aşındırır. Asitlerde H+ iyonu vardır bazlarda OH- iyonu vardır

Asit ve bazların ayırt edilmesi için indikatör (belirteç) dediğimiz maddelerden yararlanırız. Bu maddeler asit veya baz ile etkileşime girdiklerinde renk değiştirirler. Örneğin kırmızı lahana asidik bir çözeltiyle tepkimeye girdiğinde mordan kırmızıya, bazik bir çözeltiyle tepkimeye girdiğinde mordan yeşile döner.

16
50
3
2
12
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.