Birbirlerine paralel hareket eden K ve L yürüme bantlarından K doğuya, L batıya doğru eşit büyüklükte ve sabit hızlarla hareket

Birbirlerine paralel hareket eden K ve L yürüme bantlarından K doğuya, L batıya doğru eşit büyüklükte ve sabit hızlarla hareket
Birbirlerine paralel hareket eden K ve L yürüme bantlarından K doğuya, L batıya doğru eşit büyüklükte ve sabit hızlarla hareket etmektedir. K bandındaki Melis, bant ile aynı yönde yürümekteyken L'deki Mert, banda göre hareketsizdir.

Soru : Birbirlerine paralel hareket eden K ve L yürüme bantlarından K doğuya, L batıya doğru eşit büyüklükte ve sabit hızlarla hareket etmektedir. K bandındaki Melis, bant ile aynı yönde yürümekteyken L'deki Mert, banda göre hareketsizdir.
Buna göre
a) Mert, Melis'in hangi yönde gittiğini görür?
b) Mert, K bandının ve Melis'in hızları hakkında ne söyler?
c) Yerde duran sabit bir gözlemci Mert ve Melis'in hızları hakkında ne söyler?

Ödev cevabı kısaca : a) Mert, K bandındaki Melis'i doğuya doğru gittiğini görür. Çünkü Melis K bandında doğuya doğru hareket ediyor ve Mert, L bandının üzerinde hareketsiz duruyor.
b) Mert, K bandının hızının L bandının hızından büyük olduğunu söyler. Melis K bandında doğuya doğru hareket ederken, L bandı batıya doğru hareket ettiği için K bandının hızı daha büyük olmalıdır.
c) Yerde duran sabit bir gözlemci, Mert'in K bandının üzerinde doğuya doğru hareket ettiğini ve Melis'in de aynı yönde, ancak daha hızlı hareket ettiğini görür. Bu durumda Melis'in hızı, K bandının hızından daha büyük olmalıdır.

126
32
126
27
2
3
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.