Bireyler niçin hak ve sorumluluklarını bilmelidir

Bireyler niçin hak ve sorumluluklarını bilmelidir
Bireyler niçin hak ve sorumluluklarını bilmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların doğuştan sahip oldukları haklar vardır. Bu haklar anayasamızda güvence altına alınmıştır. Kişi bu hak ve sorumluluklarını bilirse bilinçlenir ve ileride kendisine yapılacak haksızlıklara karşı bilgi sahibi olur hakkını yedirmez.

Herhangi bir gruba üye olan kişilerin rolleri üzerinden gerekliliklerini yerine getirmesine sorumluluk denir. Hepimizin evimizde, ailemizde, okulumuzda ve sınıfımızda bazı sorumluluklarımız bulunur.

Bir gruba dahil olmuş bireylerin neleri yapabileceğini gösteren unsura hak denir. Katılmış olduğumuz her grup içerisinde belli haklarımız bulunmaktadır. Bu haklarımızı iyi bilmeliyiz. Böylece grup içerisinde neler yapabileceğimizi ya da neler yapamayacağımızı öğrenebiliriz.

284
85
728
88
72
660
315
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.