Bireysel ve toplumsal ilişkilerde ben dili kullanımının sağlayacağı yararlar

Bireysel ve toplumsal ilişkilerde ben dili kullanımının sağlayacağı yararlar
Bireysel ve toplumsal ilişkilerde ben dili kullanımının sağlayacağı yararlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bireysel ve toplumsal ilişkilerde ben dili kullanımının sağlayacağı yararlar, hayatı kabullenme büyüklüğü, özür dilemek, sorumluluk almak, liderlik vasfını yerine getirmek, kararlar almak, irade ortaya koymak gibi yararlar sağlayabilir. Bu nedenle ben dilini doğru yerde ve doğru zamanda kullanmak gerekir. Ben dilinin yararları o zaman ortaya çıkar.

Ben dili Olumlu bir iletişim türüdür. Konuşmalar davranışa yöneliktir. Kişiyi savunmaya itmez. Kişi konuşmaya istekli olur. Yakınlığı arttırıcı, anlaşmazlığı azaltıcıdır. Girişken bireyler yaratır. Böylece sorunlar çok daha olay çözülür. İletişimde de olumsuz sorunları ortadan kaldırır. Toplumsal barış ve huzur sağlanır, güzel ilişkiler kurulur.

346
53
115
13
14
24
324
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.