Birincil ekonomik etkinlikler nelerdir

Birincil ekonomik etkinlikler nelerdir
Birincil ekonomik etkinlikler nelerdir, Birincil ekonomik faaliyetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu tür ekonomik etkinlikler, doğadan doğrudan ürün elde edilen meslek gruplarını kapsamaktadır. Hayvancılıkla uğraşmak; tarla, bağ ve bahçelerde tarımsal üretim yapmak, bu meslek grubunda bulunanların başlıca uğraşılarıdır. Balık avlamak ve havuzlarda balık yetiştirmek ile ormancılık da birincil ekonomik etkinliklerdendir.

Birincil ekonomik faaliyet (tarım sektörü), üretim açısından ilk aşama şeklinde hammadde elde etmenin temelini oluşturur. Genel olarak doğrudan doğa aracılığıyla yürütülen bu faaliyet, sanayi sektörü üzerinden devam eder. Tarım, hayvancılık, balıkçılık, ormancılık ve madencilik bu sektör içerisinde yer alır.

1
2
1
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.