Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Bildirgesi’ne göre temel ve evrensel tüketici haklarımız

Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Bildirgesi’ne göre temel ve evrensel tüketici haklarımız
Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Bildirgesi’ne göre temel ve evrensel tüketici haklarımız nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Birleşmiş Milletler Evrensel Tüketici Hakları Bildirgesi’ne göre temel ve evrensel tüketici haklarımızdan bazıları şunlardır:

  • Temel İhtiyaçların Karşılanması Hakkı: Barınma, ısınma, aydınlanma, içecek ve kullanacak su bulma, haberleşme, ulaşım tüketicilerin en temel ihtiyaçlarıdır. Her tüketici, bu temel ihtiyaçların karşılanmasını talep edebilir.
  • Sağlık ve Güvenlik Hakkı: Satışa sunulan her türlü mal ve hizmetin insan yaşamı ve sağlığı açısından kullanıcısına zarar vermeyecek durumda olmasıdır.
  • Seçme Hakkı: Tüketicilerin çeşitli ürün ve hizmetlere istedikleri zaman ulaşabilmeleridir.
  • Bilgi Edinme Hakkı: Tüketicinin mal ve hizmeti satın alırken doğru karar verebilmesinin sağlanması için tüketicinin gerekli bilgilere ulaşabilmesidir.
  • Zararların Giderilmesi Hakkı: Satın alınan mal veya hizmetten dolayı tüketicinin uğramış olduğu zararın giderilmesi, o mal veya hizmetin yeniden tüketiciye ulaştırılmasıdır.
  • Ekonomik Çıkarların Korunması Hakkı: Tüketiciye kıyaslama imkânı verecek çeşitte mal ve hizmetin en uygun fiyattan sunulması, satış sonrası her türlü teknik destek ve servisin tüketiciye ulaştırılmasıdır.

31
61
13
13
53
53
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.