Birlikte yaşayıp hoş geçinmek, karşılıklı iyi ve güzel ilişkiler kurmak

Birlikte yaşayıp hoş geçinmek, karşılıklı iyi ve güzel ilişkiler kurmak
Birlikte yaşayıp hoş geçinmek, karşılıklı iyi ve güzel ilişkiler kurmak anlamına gelen kelime nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Birlikte yaşayıp hoş geçinmek, karşılıklı iyi ve güzel ilişkiler kurmak anlamına gelen kelime nedir

Cevap : Birlikte yaşayıp hoş geçinmek karşılıklı iyi ve güzel ilişkiler kurmak 8 harf sorusunun cevabı muaşeret olacaktır.

Muaşeret kavramının anlamı; birlikte toplumsal ilişkiler içinde yer almaya muaşeret adı verilir. İslam dininde muaşeret kavramının anlamı ise; hoş ve güzel bir yaşam sürdürme, insanlarla ülfet etme, iyi geçinme gibi çeşitli manalara gelmektedir. Muaşeret bir İslâm ahlâkı terimidir. Bu terim genellikle "adâb" sözcüğü ile beraber adab-ı muaşeret biçiminde kullanılır. Adâb kavramın anlamı ise, ahlâk ve terbiye kuralları manasına gelir. Adab-ı Muaşeret kavramın anlamı ise, "Mutlu, başarılı, faydalı, uyumlu yaşamanın gerektiği kurallar topluluğu" anlamına gelmektedir.

Muaşeret TDK anlamı nedir
isim, eskimiş, (mua:şeret), Arapça muʿāşeret
Birbiriyle toplumsal ilişkiler içinde bulunma: "Biz bu farkın muaşeretten üsluba, insan ve zevke kadar derinleştiğine inanıyoruz." - Ahmet Hamdi Tanpınar

1
0
2
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.