Birlikten güç doğar, bir elin nesi var, iki elin sesi var ve yalnız taş duvar olmaz atasözleri sizce ne anlama gelmektedir

Birlikten güç doğar, bir elin nesi var, iki elin sesi var ve yalnız taş duvar olmaz atasözleri sizce ne anlama gelmektedir
Birlikten güç doğar, bir elin nesi var, iki elin sesi var ve yalnız taş duvar olmaz atasözleri sizce ne anlama gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özlü sözleri yorumlayalım
Aşağıdaki atasözleri sizce ne anlama gelmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Birlikten kuvvet doğar.
Yalnız taş duvar olmaz.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
Anomin

Birlikten kuvvet doğar, yardımlaşma ve dayanışma toplumda birlik ve beraberliği geliştirir. Yardımlaşma ve dayanışma ise toplumda huzur ve güven ortamının oluşmasını sağlamıştır.

Yalnız taş duvar olmaz, insanlar büyük işleri tek başına yapamaz başkalarının yardımı gerekir. Zor ve ağır işler birlikte hareket edince kolaylaşır.

Bir elin nesi var, iki elin sesi var, bir arada yaşayan insanlar yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak zorundadırlar. İnsanların tek başlarına yapabileceği işler sınırlıdır. Birçok işte başkalarının yardımına ihtiyaç duyarız. Varlık gösterebilmek için bir araya gelip birlikte hareket ederiz.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.