Biruni Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Biruni Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Biruni Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Biruni Üniversitesinde tercih indirimi var mı, akademik başarı bursu ve sporcu indirimi nedir bu konuda sizlere kısa bilgieler vereceğiz.

Biruni Üniversitesi Burslar ve İndirim Olanakları

1. YKS Bursu/İndirimi

• Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda belirtilen tam burslu (%100) veya indirimli (%50, %25) kontenjanlarına yerleşmiş olan öğrencilere verilen, öğretim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsayan karşılıksız burs/indirimlerdir.

• Yaz öğretimini kapsamaz.

2. Tercih İndirimi

• Fakültelere/meslek yüksekokuluna 1.tercihle yerleşenlere %25, 2. tercih ile yerleşenlere %15, 3. tercih ile yerleşenlere %10 tercih indirimi uygulanır.

• Yerleşilen tercih sırasına kadar tüm tercihlerin yalnız Biruni Üniversitesi olması halinde, ödenecek ücret üzerinden %25 oranında tercih indirimi uygulanır.

• Yerleştikleri tercih sırasına kadar başka bir vakıf üniversitesinin tercih edilmemesi (vakıf üniversitelerinin %100 burslu tercihi ve devlet üniversiteleri tercihi hariç) halinde fakülteye herhangi bir sıradan yerleşenlere ödeyecekleri ücret üzerinden %25 oranında ek indirim uygulanır.

3. Üniversite Giriş Sıralamasına Göre Sağlanan Burslar

2023 yılı AYT sınavında SÖZ, EA veya SAY puan türlerinden yerleştiği alan türüne göre ilk 100’e giren ve Biruni Üniversitesi’nin herhangi bir lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere; aylık 10.000 TL nakit ödeme sağlanır ve yapılacak nakit ödemeler yıllık 8 ay süreyle devam eder. Ücretsiz yurt ve yemek olanağı sağlanır.

• 2023 yılı AYT sınavında Dil puanına göre ilk 100’e giren ve alanı dışında Biruni Üniversitesinin herhangi bir lisans programına kayıt yaptıran öğrencilerin burs talebini içeren dilekçe ile Rektörlüğe başvuruda bulunması gerekir. Burs sağlanıp sağlanmayacağı hususu Mütevelli Heyet’in onayına tabidir.

• Başka bir üniversiteden mezun olup üniversitemizi tercih eden veya başka bir üniversitede öğrenim görmekte iken kayıt sildirmeksizin üniversitemizi tercih eden öğrencilerin burs talebini içeren dilekçe ile Rektörlüğe başvuruda bulunması gerekir. Burs sağlanıp sağlanmaması hususu Mütevelli Heyet’in onayına tabidir.

4. Akademik Başarı Bursu

• Her akademik yılın sonunda ön lisans ve lisans programlarında kayıtlı öğrencinin o yılki akademik başarı durumuna bakılarak, bir sonraki eğitim öğretim yılında geçerli olmak kaydıyla, 8 ay boyunca devam edecek burstur.

• Akademik başarı bursu hazırlık sınıfını ve yaz öğretimini kapsamaz.

• Fakülte/Meslek Yüksekokulu sıralamasında ilk üçe giren öğrenci aynı zamanda bölüm/program birincisi de olmuşsa bursun yüksek olanından yararlanır.

• Akademik Başarı Bursu, kayıtlı olunan akademik yılın (60 AKTS) tamamlanmış olması koşulu ile her yıl Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.

• Öğrencinin ağırlıklı not ortalamasına (AGNO) göre, her akademik yıl sonunda anılan bursun değerlendirilerek öğrencinin AGNO’sunun 4.00 üzerinden 2.00’ın altına düşmesi durumunda bursu kesilir ve hiçbir koşulda yeniden başlatılamaz.

5. Mezun İndirimi
Biruni Üniversitesi’nin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarından mezun olup yeniden Biruni Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans programlarına yerleşen öğrencilere ödemesi gereken tutar üzerinden %20 oranında mezun indirimi uygulanır.

6. Aile (Kardeş/Eş) indirimi
Birinci derece yakınları;
Üniversitemizden mezun ise ödemesi gereken tutar üzerinden kardeşi için %5 oranında,
Üniversitemizde öğrenci ise her biri için %5 oranında, Aile (Kardeş/Eş) indirimi uygulanır.

7. Sporcu İndirimi
Lisans belgelerinin geçerlilik süresinin güncel olması koşuluyla, sporun herhangi bir dalında lisanslı sporculara %5 oranında sporcu indirimi uygulanır.

8. Engelsiz Eğitim İndirimi
Engel oranı %80 ve üzeri olan öğrencilere ödemeleri gereken tutar üzerinden %20 oranında indirim uygulanır.

9. Peşin İndirimi
Yıllık öğrenim ücretinin tamamını peşin olarak ödeyenlere %10 oranında indirim uygulanır.

Yukarıdaki indirimlerden birden fazlasının hak edilmesi durumunda öğrenci, tercih ettiği tek indirimden yararlandırılır. (YKS indirimi, tercih indirimi ile peşin indirimi hariç)

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.