Biruni Üniversitesi kayıt için gereki belgeler nedir

Biruni Üniversitesi kayıt için gereki belgeler nedir
Biruni Üniversitesi kayıt için gereki belgeler nedir, Biruni Üniversitesinde kayıtlar hangi adreste yapılıyor, e-devlet ile kayıt var mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Biruni Üniversitesi 2023 YKS Sınavı İle Kazanan Öğrencilerimizin Kayıt İşlemleri Bilgilendirmesi

Üniversiteye kayıt işlemlerinizi, yerleşkemize gelmeden 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

e-devlet Kayıt İşlemi

Şifreniz ile e-Devlet Kapısına giriş yaparak, site içi arama kutusuna “E-Kayıt” yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Üniversite e-Kayıt” bağlantısına tıklamalısınız. Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu açıklamaları doğrultusunda kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

e-Devlet kaydını başarı ile tamamlayanların Üniversitemiz yerleşkesine gelerek herhangi bir evrak teslim etmeleri gerekmemektedir.

Şahsen Kayıt İşlemi

E-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyen öğrenciler; kayıt yaptıracakları akademik birim için aşağıda belirtilen tarihlerde, Üniversitemiz yerleşkesine (10. Yıl Caddesi Protokol Yolu No:45 PK.34010 Zeytinburnu/İstanbul) kayıt için gerekli evraklarla bizzat gelerek işlemlerini tamamlayabilirler.

Fakülte/Meslek Yüksekokulu
Kayıt Tarihi
Tıp Fakültesi
28.08.2023
Diş Hekimliği Fakültesi
28.08.2023
Eczacılık Fakültesi
28.08.2023
Sağlık Bilimleri Fakültesi
29.08.2023
Eğitim Fakültesi
30.08.2023
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
30.08.2023
Meslek Yüksekokulu
31.08.2023-01.09.2023

Adayların, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte ŞAHSEN veya şahsen ulaşamadıkları durumda yetkili kılınan kişinin NOTER ONAYLI VEKÂLETNAME ile birlikte kayıt yaptırması gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • 2023 YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi(İnternet çıktısı) ( Biruni Üniversitesi’ne yerleştiğini gösterir belge) ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.
  • 2023 YKS Sonuç Belgesi (İnternet çıktısı) Tüm puanları gösteren, puan kartı belgesi) ÖSYM’nin internet sayfasından alınan sonuç belgesinin altında Sonuç Belgesi Kontrol Koduolması gerekmektedir. Kontrol kodu olmayan belgeler geçersiz sayılacaktır.
  • 2023 YKS Tercih Belgesi,
  • Lise diplomasının aslı ile birlikte bir adet fotokopisi(Lise diplomasını henüz teslim almayanlar için geçici mezuniyet belgesinin aslı gerekmektedir. Daha önce üniversiteye kayıtlı olduğu için lise diploması elinde olmayan öğrenciler, kayıtlı olduğu kurumdan kaydını sildirmeli ve lise diplomasını teslim almalıdır. Henüz liseden mezun olamayan öğrenciler, liselerinden mezun olamadıklarını bildiren belge almalıdır. Kayıt sırasında lise diplomasının aslı görevliler tarafından görüldükten sonra fotokopisi Üniversitede kalacak ve diplomanın aslı öğrenciye iade edilecektir. Lise Diploması elinde olmayan adayların e-devlet sisteminden alınan Lise Mezuniyet Belgesi kabul edilmektedir.)
  • Nüfus cüzdanının/Kimlik kartının aslı ile birlikte bir adet fotokopisi (Aslı görevlilere ibraz edilecektir.)
  • Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-Devletten online alınmaktadır.)
  • Son altı ay içinde çekilmiş 3 adet fotoğraf (Fotoğrafların arkasına ad soyad yazılmalıdır.) (Renkli fotokopi geçerli değildir.)

Detaylı bilgiye üniversitenin sitesinden ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.